lauantai 16. elokuuta 2014

Hai hyökkää - youtube.poiminta

Iltasanomissa oli viime viikolla video tilanteesta, jossa valkohai hyökkää kameran kimppuun. Kyseessä on pätkä Discovery Channellin dokumentista. Olin aikeissa jakaa saman videon, mutta IS ehti ensin. Tässä kuitenkin hai-video pidempänä ja pari ekstraa.


REMUS HaiKamera (SharkCam), Woods Hole Oceanographic Inst. Vimeo.

Kamera on nimenomaan tarkoitettu haiden ja muiden meren eläinten kuvaamiseen. Se on torpedon muotoinen, ja pitää sisällään kuusi GoPro-kameraa. Kamera mittaa myös sijaintia ja syvyyttä. Sen tarkoitus on rekistöröidä merieläimiä eri syvyyksillä ja lähettää tiedot tutkijoille.

Onko se nyt sitten ihme, että hai hyökkää torpedon muotoisen kameran kimppuun? Minusta ei ole. Hai on luonnostaan saalistaja.

Hai on harvinaisen tehokas saalistaja. Se on sen luonne. Seuraavassa videossa se käy karmivalla tavalla ilmi. En suosittele videon katsomista, jos olet herkkä. Videolla on kuvattu tiikerihain kohtua ja siellä olevia hain sikiöitä. Hainpoikaset ovat eri-isäisiä, ja taistelu vahvimman oikeudesta alkaa jo kohdussa, sillä vahvin sikiö syö sisarpuolensa. Näin varmistetaan ravinnon saanti sekä vahvimman syntyminen. Vain yksi poikanen per kohtu syntyy. Tiikerihain poikaset syntyvätkin erityisen vahvoina ja valmiina saalistamaan. Tämä lisää niiden selviytymismahdollisuuksia. Tämän jälkeen ei kai kukaan ihmettele sitä, jos hain luonto on saalistaa ja hyökätä.


- janiope

P.S. Netti on pullollaan hain hyökkäysvideoita. Tuossa yksi:
http://www.iltalehti.fi/iltvluontojaelaimet/20140301037906767_v6.shtml

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti